Cele mai recente știri

Campionatul Național de Lupte pe Plajă, o premieră la Complexul Turistic de Natație! „Este o onoare pentru Târgoviște să poată organiza acest eveniment”

Federația Română de Lupte a luat o decizie inedită, acordând Complexului Turistic de Natație Târgoviște onoarea de a găzdui cea mai importantă competiție anuală de lupte pe plajă, rezervată juniorilor, cadeților și seniorilor. Inedită, în sensul în care concursurile oficiale cu asemenea profil se desfășoară în stațiunile de pe litoralul românesc. Participanții trebuie să efectueze testul Covid 19, cu cel mult 48 de ore înaintea cântarului oficial, programat pentru vineri (9 octombrie), ora 18.00, ultima zi în care sunt acceptate înscrieri. Sunt așteptați aproximativ 200 de sportivi, printre ei și localnici, legitimați la CS Târgoviște (antrenor Cornel Cornea - foto) și CSȘ Târgoviște (Georgiana Filip).

Programul competiției

Competiția va debuta vineri după-amiază, când sunt programate ședința tehnică și cântarul oficial. Ziua de sâmbătă va cuprinde două reuniuni, prima cu începere la ora 9.00, destinată meciurile din grupe, iar a doua va debuta la ora 16.00 și este dedicată tururilor eliminatorii. Finalele se vor desfășura duminică, în prima parte a zilei, după prânz urmând să aibă loc ceremonia de premiere. Durata unui meci este de maximum trei minute, existând posibilitatea să fie declarat un învingător chiar și mai devreme. Competiția cadeților (14-16 ani) cuprinde categoriile 50 kg, +50 kg (feminin), 60 kg, 70 kg, +70 kg (masculin). Numărul categoriilor crește la juniori (16-18 ani), incluzând aici 50 kg, 60 kg, +60 kg (feminin), 60 kg, 70 kg, 80 kg, +80 kg (masculin). La seniori (+18 ani), luptele se vor da la categoriile 50 kg, 60 kg, 70 kg, +70 kg (feminin), 70 kg, 80 kg, 90 kg, +90 kg (masculin). Conform legislației în vigoare, accesul publicului la competiție este interzis.

Cornel Cornea: „Luptele pe plajă au luat o amploare extraordinară”

„Este o onoare pentru Târgoviște să poată organiza acest Campionat Național de Lupte pe Plajă, o disciplină sportivă care a luat o amploare extraordinară. Cluburile târgoviștene vor participa cu o echipă puternică de luptători, în special la cadeți și la juniori. Avem speranțe la medalii, muncim foarte mult și vrem ca luptele să dăinuie peste timp la Târgoviște. Se impune precizarea că este o diferență mare între luptele normale și luptele pe plajă, cu un regulament mult mai simplu aici, mai ușor de perceput. Luptele pe plajă sunt mai rapide și pe înțelesul tuturor” - Cornel Cornea, antrenor Clubul Sportiv Târgoviște