Cele mai recente știri

Vlad Hagiu: „La Târgoviște se poate găzdui și un Final 6 de Liga Campionilor la polo”

„Hagi din polo”, Vlad Hagiu a devenit o legendă națională a acestui sport. A strâns 420 de selecții și 1.150 de goluri pentru reprezentativa României, a fost golgeterul Campionatului Mondial din 1991, cel mai bun jucător al Campionatului European din 1993, vicecampion continental de juniori și a evoluat într-o finală de Champions League. Iar ca antrenor a obținut cele mai importante rezultate pentru naționala României, locul 4 la Europenele din 2006 și locul 6 la Mondialele din 2005. Vlad Hagiu pregătește acum lotul de senioare, care a susținut un stagiu de pregătire la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație. În octombrie se va juca la Kiev, în Ucraina, un prim turneu de calificare pentru Campionatul European. Iar România are șansa ei. Alături de Vlad Hagiu stă Alexandru Badea (foto stânga), team managerul naționalei feminine, cu multe proiecte legate de o dezvoltare a poloului.

Care ar fi concluziile după stagiul de pregătire susținut cu naționala feminină de polo la Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

- Am venit de urgență anul trecut, când am fost invitați să deschidem bazinul, nu am stat pe gânduri și am susținut trei meciuri amicale. Din acel moment am transmis că în februarie vreau să vin la Târgoviște cu lotul național de polo feminin, unde dorim să organizăm și Turneul Chindia. O spun cu toată convingerea că aici se poate găzdui și un Final 6 de Liga Campionilor la polo. Aș dori să-i mulțumesc domnului Eugen Pătrașcu, directorul Complexului, pentru tot ce ne-a pus la dispoziție la bazin, inclusiv sala de forță, care este utilată cu absolut tot ce-i trebuie, iar fetele au avut un spor extraordinar. Iar bazinul nu are niciun fel de cusur, având marele avantaj că este spațios și aerisit. A fost un stagiu de pregătire așa cum mi-am dorit, nu am decât cuvinte de apreciere.

Iată că Târgoviștea a devenit un reper pe harta poloului românesc.

- În orașul dumneavoastră este un complex fenomenal, văd că la bazin se mișcă treaba, deja sunt cursuri de inițiere, părinții își aduc copiii la înot, care este un sport extraordinar. Corpul este dezvoltat frumos la natație, să vină toată lumea să înoate. În primul rând trebuie să atragem copiii către sport, important e ca părinții să fie conștienți de acest lucru. Sportul românesc nu traversează o perioadă prea bună, trebuie să ne ridicăm cu toții și să ajutăm. Vom încerca să aducem și niște antrenori la Târgoviște, care să învețe ce înseamnă polo pe apă, să înoți, să pasezi, mișcările picioarelor. Prin apariția unei asemenea construcții a fost făcut un pas important, care oferă atâtea condiții și, cu siguranță, veți avea un viitor plin de satisfacții. Am rămas cu o impresie extraordinară despre Complexul Turistic de Natație Târgoviște și vom veni aici de câte ori vom avea ocazia.