Cele mai recente știri

Ștefan Rachieru vizează obiective importante! „Visul meu este să înot într-o finală mondială și la Olimpiadă”

Ștefan Rachieru (17 ani) are un CV care îl recomandă pentru topul înotătorilor legitimați la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. A fost campion (200 m bras) și vicecampion național (100 m bras) la cadeți, urcând pe podium și la Cupa României, unde a obținut locul 3. A moștenit pasiunea pentru înot de la mama sa, Cristian Rachieru, unul dintre instructorii apreciați, care își desfășoară activitatea la Complexul Turistic de Natație.

 

Ștefan, de când înoți?

- De la 6 ani. Mi-a plăcut înotul de mic, m-am simțit dintotdeauna bine în apă, în bazine. Iată că anii au trecut, iar eu practic același sport, cu aceeași plăcere.

Ce obiective de performanță ți-ai propus?

- Visul meu este de a înota într-o finală de Campionat Mondial și la Jocurile Olimpice. Pe termen scurt, mi-aș dori o calificare la Campionatul European. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Național în Bazin Scurt, de la Otopeni, din luna noiembrie (9-12). Vreau să-mi îmbunătățesc timpii și să prind Top 5 la 400 m mixt și 200 m bras. Nu va fi ușor, acum concurez la tineret, unde vin după locul 8 național la mixt și locul 9 la bras. O să înot și 200 m spate, o altă probă care îmi place.

 

„Îmi place foarte mult la Complexul Turistic de Natație”

 

De ceva vreme, ai făcut trecerea către CSM Târgoviște. Cum decurge colaborarea cu Gheorghe Tzitzeclis?

- Discutăm foarte mult, și nu doar despre înot. Mă susține, mă înțelege, chiar avem o colaborare plăcută. Pe lângă antrenamentele obișnuite, îmi recomandă să citesc din cărțile de înot, dar și alt gen. Sincer, îmi place foarte mult să citesc articole sportive. Îmi place modul de lucru al domnului profesor.

Câți kilometri înoți într-o zi obișnuită?

- Dacă reușesc să fac două antrenamente, înot 15 km. Altfel, mă rezum la unul mai amplu, de 8-9 km. Mai puneți și școala, dar și naveta, pentru că eu sunt din Breaza, însă învăț la Câmpina, unde mă și antrenez uneori. În rest, la Târgoviște, unde vin de patru ori pe săptămână. Îmi place foarte mult la Complexul Turistic de Natație, pentru că beneficiez de servicii multiple. Pe lângă bazinul olimpic, care este de top, e important că pot să fac o bună refacere. Cu saună, săli de fitness și terenuri de sport în aer liber.

 

A înotat de mic la concursuri cu David Popovici

 

Care sunt idolii tăi din lumea înotului?

- În copilărie, îmi plăcea Michael Phelps. Acum sunt fan David Popovici, mai ales că suntem din aceeași generație și am înotat împreună la concursuri, de mici.

Ce pasiuni ai?

- Pe lângă înot, îmi place foarte mult să mă uit la fotbal. Îmi plac și jocurile pe calculator, dar și să citesc. Cum am spus, în special, presă sportivă. Mare parte din timp îl dedic însă școlii și înotului. Îmi doresc foarte mult să obțin o medalie și pentru CSM Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, mai ales că mama mea este născută la Găești.