„Salt în valurile vieții”, lucrarea dăruită Complexului de Ovidiu Petre Dumitrescu
Maestrul fierar Ovidiu Petre Dumitrescu ne-a făcut o frumoasă surpriză, realizând o lucrare din inox, simbolizând un înotător, pe care a dăruit-o Complexului Turistic de Natație Târgoviște. A intitulat-o „SALT ÎN VALURILE VIEȚII” și o puteți admira la recepția Bazinului Olimpic. Vicecampionul României la înot, în urmă cu 53 de ani, își rupe zilnic câteva ore pentru a-și antrena trupul și sufletul la Complex, în condiții excepționale, așa cum o spune cu toată convingerea.
Maestre, vă mulțumim pentru cadoul oferit! Vă rugăm să ne spuneți povestea acestei lucrări.
- În anul 1965 am fost vicecampion național la înot. Având acest bazin extraordinar, am zis că ar fi bine să vadă cei care vin aici o machetă. Cine știe, poate se va transforma într-o sculptură, care să reprezintă valoarea acestui Complex de excepție, de la Târgoviște. Înotul este benefic pentru toată lumea. Așa că, îi rog pe toți să vină să urmărească întreaga activitate de la bazin și să-și aleagă una din activitățile propuse de această minunată bază.
Am observat că aveți și alte pasiuni frumoase, în afara înotului.
- Da, arta. Am terminat Școala Populară de Artă, cu profesoara Monica Meteș, și am realizat câteva lucrări de suflet. După Revoluție, m-am apucat de arta fierului și, acum, după reașezarea întregii societății, mai facem și elemente frumoase, care să aducă bucurie și plăcere oamenilor dimprejur.
Care ar fi cele mai dragi opere ale dumneavostră?
- Sunt mai multe. În timpul școlii am făcut Vlad Țepeș, Constantin Brâncuși, Nadia Comăneci, căreia i-am dedicat o lucrare foarte interesantă, în anul în care a luat nota 10 la Montreal (1976). Sunt multe lucrări dragi mie, împrăștiate acum prin lume. Am mai avut un înotător realizat, însă din bronz.
Ce reprezintă acestă operă în viziunea artistului?
- Se numește „SALT ÎN VALURILE VIEȚII”. Partea de inox este un val și, după creasta lui, fiecare dintre noi ne aruncăm în viață. Dovadă că suportul de marmură de la lucrare e nefinisat, pentru ca fiecare să interpreteze cum vrea. Acest spațiu din trup ar fi trebuit să apară ca o inimă, dar am lăsat întâi să vedem ce reacție va face lucrarea.