Cele mai recente știri

Premieră la Complex: Campionatul de înot al Ministerului Afacerilor Interne!

Campionatul de înot urmăreşte angrenarea lucrătorilor din Ministerul Afacerilor Interne la practicarea înotului, disciplină sportivă cu o mare influenţă în dezvoltarea calităţilor motrice de bază, în creşterea capacităţii de efort a organismului. Etapa finală se organizează pe 4 și pe 5 iulie, în intervalul orar 9.00 - 13.00, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște, de către Biroul Coordonare Activităţi Sportive din Centrul Cultural al M.A.I., împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dâmboviţa şi, în colaborare, cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

Probele de concurs

Campionatul de înot se organizează pentru toate categoriile de personal salariat al M.A.I. (în activitate), bărbaţi şi femei, până la 35 de ani, între 35 și 45 de ani și peste 45 de ani. La probele de concurs participă personalul care stăpâneşte stilul de înot prevăzut de regulament şi este apt din punct de vedere medical. Concursul se organizează la următoarele probe: 50 m liber, 100 m liber, 100 m bras şi 200 m liber (masculin), 50 m liber, 100 m bras (feminin) și ştafeta 4x50 m liber. Seriile şi semifinalele la toate probele individuale se vor desfăşura contratimp, urmând ca în finală să participe primii opt concurenţi, în funcţie de timpul obţinut. La probele de 200 m liber şi 4x50 m liber ştafetă se vor disputa direct finale, clasamentul fiind stabilit în funcţie de cel mai bun timp obţinut. Un concurent ia startul într-o singură probă individuală. Vor fi prezenți aproximativ 90 de participanți din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cum se punctează

Clasamentul se întocmeşte individual, pentru fiecare probă şi categorie de participanţi. Clasamentul general, pe echipe, se întocmeşte prin totalizarea punctajului aferent medaliilor câştigate la probele individuale (aur – 6 puncte, argint – 4 puncte şi bronz – 2 puncte) şi a locului câştigat la ştafetă (locul 1 – 6 puncte, locul 2 – 4 puncte şi locul 3 – 2 puncte), de către fiecare structură. Structura cu cel mai mare număr de puncte va fi declarată câştigătoare. În caz de egalitate, câştigă echipa cu cele mai multe locuri 1, 2 şi 3, iar dacă egalitatea persistă, câştigă echipa care are o clasare mai bună în proba de ştafetă. La individual, primilor trei clasaţi pe probe de concurs şi categorii de concurenţi li se acordă medalii şi diplome, iar celor clasaţi pe locurile 4-6, diplome. La echipe, primele trei locuri în clasamentul general vor primi cupe şi diplome, iar cele situate pe locurile 4-6, diplome.