Cele mai recente știri

Octavian Postolache prezintă Cupa Contratimp Chindia

Cupa Contratimp Chindia la înot reprezintă o provocare și pentru Octavian Postolache (foto: alături de Anca Pătrășcoiu), implicat ca organizator în evenimentul ce va fi găzduit în weekend-ul 18-19 februarie la Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Președintele ACS Contratimp explică pentru ce a luat decizia organizării unui asemenea concurs la bazinul olimpic din incinta complexului nostru, la care se preconizează un record de asistență. Multiplu campion național, Tavi Postolache are în proiect și alte competiții pe care să le atragă la Târgoviște.

De ce a fost ales Complexul Turistic de Natație Târgoviște ca și gazdă a primei ediții a Cupei Contratimp Chindia?

- În primul rând pentru că la Târgoviște este o bază nouă și am hotărât împreună cu autoritățile locale să se numească Cupa Contratimp Chindia. Va fi o ediție diferită față de celelalte patru ale Cupei Contratimp, vor participa în concurs copii între 7 și 11 ani, în probe lungi, de anduranță, de 100, 200 și 400 m, în toate cele patru procedee ale înotului. Complexul Turistic de Natație Târgoviște este pregătit să primească peste 250 de participanți și ne așteptăm la o asistență numeroasă. Competiția se va desfășura pe trei reuniuni, una sâmbătă de dimineață (ora 9.00), a doua sâmbătă după-amiază (ora 17.00), iar a treia duminică de dimineață (ora 9.00). Concursul este destinat copiilor care practică înotul de performanță sau tind către el, chiar dacă au o vârstă fragedă. În competiție s-au înscris 22 de cluburi din țară, dar mai avem o ediție în plan, în luna septembrie, pentru participanți de 12 ani și mai mari, cadeți, juniori, seniori. Sperăm ca la Complexul Turistic de Natație Târgoviște să fie cât mai multe manifestări de natație. Ne mai dorim să aducem aici Campionatul Național de Poliatlon sau de Masters.

Vor fi premii importante, dar și invitați speciali.

- Pot să vă spun doar că fiecare sportiv care va urca pe podium va beneficia de un premiu consistent. Primăria Municipiului Târgoviște, Complexul Turistic de Natație, ACS Contratimp, dar și câțiva sponsori, au pregătit numeroase surprize. Ca invitați speciali sunt Camelia Potec, campioana olimpică de la Atena, Anca Pătrășcoiu, prima medaliată olimpică a natației românești, și Carmen Bunaciu, prima medaliată mondială pentru România.