Cele mai recente știri

Naționala României de polo se simte excelent la Târgoviște! De la Complex se dă startul în cursa pentru Jocurile Olimpice

Turneul de calificare la Campionatul European este primul pas al echipei naționale de polo pe apă a României către Jocurile Olimpice. Un turneu pe care „tricolorii” îl pregătesc la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație, unde vor sta aproape două săptămâni. Chiar dacă pare simplu de obținut calificarea la Europenele din Ungaria (ianuarie 2020), într-o grupă cu Portugalia și Malta, orice pas greșit poate fi fatal în drumul către Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, găzduite de Tokyo. Prezența la Campionatul European deschide perspective interesante, cu potențiale calificări la Campionatul Mondial sau la Turneul Preolimpic. Prima bornă o reprezintă, așadar, Turneul de calificare din Malta, programat pentru perioada 9-13 octombrie.

„Tricolorii” vor întâlni joi campioana Steaua București

Selecționerul grec Athanasios Kachagias a convocat pentru a turneul din Malta un lot care îi cuprinde pe Marius Țic, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Alexandru Ghiban, Gheorghe Mihnea, Victor Antipa, Istvan Szabo, Nicolae Oanță (CS Steaua BA București), Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi, Vlad Dragomirescu (CSM Digi Oradea), Șerban Abrudan, David Bota (Dinamo București), Robert Sganță (Rapid București), Cosmin Radu (Mladost Zagreb), Tiberiu Negrean (Wasserfreunde Spandau 04 Berlin), Robert Gergelify (Szentes), Levente Vancsik (Debrecen). Implicați în meciuri importante cu echipele de club, ultimii trei vor face joncțiunea cu lotul național zilele următoare, în timp ce în cazul lui Cosmin Radu, jucător de talie internațională, s-a decis menajarea lui pentru marea competiție continentală de la Budapesta. Staff-ul echipei este completat de Vergos Panagiotis (antrenor secund), Cristian Iordache (antrenor federal), Matei Cristescu (medic) și Georgeta Kari (kinetoterapeut). Joi, de la ora 11.00, la Bazinul Olimpic, este programat un test atractiv, în compania campioanei Steaua București, câștigătoarea ultimelor patru titluri naționale.