Cele mai recente știri

„Înotăm la ora de educație fizică”! Înotăm la Complexul Turistic de Natație Târgoviște

   Începând cu noul an școlar, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția Complex Turistic de Natație, oferă în mod gratuit, profesorilor și elevilor din comunitate, posibilitatea de a desfășura ora de educație fizică la Bazinul Olimpic, după un program în prealabil stabilit și aprobat. Bazin care se situează printre cele mai performante și moderne structuri de acest gen la nivel național, îndeplinind cele mai înalte standarde europene de calitate. Practicarea sportului, a înotului în special, trebuie susținută și încurajată prin mijloace adecvate, în colaborare cu instituțiile competente. Între altele, sprijinul va consta în punerea la dispoziție a Bazinului Olimpic și a vestiarelor, în mod gratuit, pentru elevii târgovișteni.

   Programul educational Înotăm la ora de educație fizică” reprezintă soluția propusă atât pentru desfășurarea orelor de educație fizică într-un cadru deosebit, cât și pentru creșterea calității educației din instituțiile de învățământ școlar. Motto-ul programului este Înotăm pentru sănătate, astfel încât, fiecare copil să beneficieze de educație de calitate și să devină un membru activ al comunității. Programul a apărut din nevoia de a face ca înotul să fie accesibil pentru cât mai mulți copii și adolescenți din Târgoviște. Studiile au demonstrat că elevii care practică înotul devin mai siguri pe forțele proprii, mai curajoși și se adaptează mai ușor la factorii de mediu înconjurător, fiind mult mai dezinhibați și mai activi. De asemenea, înotul îmbunătățește starea emoțională, ajută la dezvoltarea anumitor trăsături de personalitate, sporește nivelul de independență și îmbunătățește rezultatele la învățătură.

   Programul Înotăm la ora de educație fizică” pune bazele unui nou model de învățare și dezvoltare a particularităților fizice și psihice individuale și de grup, bazat pe explicație, demonstrație și exercițiu. Elevii vor avea parte de un alt tip de oră de educație fizică, în care primează activitatea de înot, aceasta numărându-se printre genurile de sport care au cele mai multe beneficii pentru organismul uman: sănătate, educație, socializare și relaxare. Profesorii de educație fizică implicați în organizarea și desfășurarea programului vor fi pregătiți într-o sesiune de training. Desfășurarea orelor de educație fizică sub forma lecțiilor de înot contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă, dezvoltarea creierului și îmbunătățește funcțiile de coordonare și de echilibru, ajută și la stimularea activității sistemului imunitar, ridicând nivelul rezistenței organismului la agresiunile din mediul extern.

   Beneficile înotului sunt foarte cunoscute: dezvoltă articulațiile membrelor și ale coloanei vertebrale, îmbunătățește circulația și respirația, dezvoltă inima și sistemul circulator, scade anxietatea, întărește psihicul, crește nivelul de încredere în sine, sporește nivelul de independență și îmbunătățește starea emoțională. A practica înotul în mod organizat este o ideală alternativă la orele de educație fizică desfășurate în mediul școlar. Practicanții de înot au o atenție mai bună și o putere de concentrare mai mare. Programul se adresează elevilor târgovișteni din învățământul primar, gimnazial și liceal, care sunt apți din punct de vedere fizic și fizic pentru practicarea înotului.