Cele mai recente știri

George Munteanu: „Copiii vin la înot, să-i determinăm să rămână în bazin!”

Tot mai multe cluburi din țară aleg să se pregătească la Complexul Turistic de Natație Târgoviște, atrase de condițiile oferite de Bazinul Olimpic. Cei mai buni înotători ai clubului Corona Brașov, coordonați de antrenorul George Munteanu, susțin aici un cantonament centralizat, care se va finaliza cu participarea la ediția a doua a „Cupei Contratimp Chindia”. Printre ei sunt și doi medaliați la Campionatul Național, Raul Neama (200 m future, seniori) și Alexandru Petrache (50 m fluture, juniori). George Munteanu a programat zilnic câte două antrenamente, în care se înoată între 4 și 7 kilometri pe ședință.

 

Care sunt avantajele unui club finanțat din bani publici, cum este Corona Brașov?

- În cazul nostru, vorbim despre o finanțare în totalitate de către Primăria Brașov și consider că este cea mai bună formă prin care municipalitatea își susține proprii cetățeni să practice înotul. Avem un buget alocat, iar copiii care sunt foarte buni, cu clasări în primii 16 la Naționale, nu plătesc taxe. Adică noi susținem performanța. Vrem să vedem din partea copiilor că își dau interesul, iar cei care progresează la un nivel important, sunt sprijiniți pe mai multe planuri. Ceilalți contribuie cu o parte financiară.

Brașovul are tradiție și infrastuctură pe înot de mulți ani, ar trebui să fie mai simplu la nivelul selecției.

- În Brașov există o emulație și mulți părinți își îndrumă copiii către înot. Problema apare de la momentul ăsta încolo, întrucât foarte puțini rămân să practice acest sport. Aici trebuie să intervenim noi și să-i determinăm pe copii să rămână în bazin, să continue înotul. Cei mai mulți vin să învețe să înoate și atât. Noi avem și secție de polo, cu trei categorii de vârstă, cred că este o egalitate între cei care practică înotul și cei care practică polo. Înotul este însă mult mai greu. Polo poate fi practicat până la o vârstă mai înaintată, pe când la înot fetele sunt aproape de finalul carierei la 24 de ani, în timp ce băieții merg spre 30 de ani.   

De ce ați optat pentru un cantonament de pregătire la Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

- Am venit aici la recomandarea colegilor de la Pitești și am rămas surprins plăcut de condițiile din piscină, plus că avem la dispoziție sală de fitness, saună, cazarea este aproape, avem absolut tot ce ne trebuie. Suntem la Târgoviște pentru o perioadă de 10 zile, prima săptămână fiind dedicată unui cantonament, iar apoi vom participa la Cupa Contratimp Chindia.