Cele mai recente știri

Eveniment impresionant la Târgoviște: Jocurile Naționale Special Olympics

Organizate neîntrerupt în ultimii 15 ani, Jocurile Naționale Special Olympics vor fi găzduite în perioada 25-28 mai de municipiul Târgoviște. Vor fi patru zile intense de evaluări medicale și competiții la patru discipline sportive, precum înot, atletism, baschet și bocce. Competițiile de baschet și bocce se vor desfășura la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”, iar cele de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee și facultăți cu profil sportiv din Târgoviște și din București. Sportivilor le vor fi oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice, emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos. Pe lângă cei peste 330 de sportivi de la fundații, asociații și școli speciale din peste 30 de județe ale țării și din București, vor fi și 500 de antrenori, voluntari, personal medical și membri ai familiei. Evenimentul va fi marcat sâmbătă, de la ora 18.30, printr-o ceremonie a Flăcării Speranței, echivalentul Flăcării Olimpice, care va purtată pe o distanță de 3 km de sportivii Special Olympics, având ca punct de plecare Primăria Târgoviște și continuând pe strada Revoluției – strada Poet Grigore Alexandrescu - Bulevardul Libertății – Piața Tricolorului – Bulevardul Mircea cel Bătrân. Traseul se va încheia pe esplanada din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se va derula și Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics 2018, ce va consta într-o defilare a delegațiilor de sportivi din țară și din București. Primăria Municipiului Târgoviște și Complexul Turistic de Natație sunt parteneri ai JNSO. Evenimente similare se organizează în peste 170 de țări, iar la fiecare doi ani, alternativ, au loc Jocuri Mondiale de Vară și Jocuri Mondiale de Iarnă.

 

Programul evenimentului

Vineri, 25 mai

09.00 – 17.00: Preliminarii atletism, bocce, baschet pentru participanții din județul Dâmbovița (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

09.00 – 17.00: Evaluări ,,Sportivi Sănătoși” pentru participanții din județul Dâmbovița (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

 

Sâmbătă, 26 mai

08.30 – 09.30: Demonstrație de fitness coordonată de sportivi cu dizabilități intelectuale (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

09.00 – 16.00: Preliminarii atletism, bocce, baschet pentru sportivii care vin din țară (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

09.00 – 16.00: Evaluări ,,Sportivi Sănătoși” (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

18.30 – 19.45: Cursa Flăcării Speranței și Defilarea delegațiilor sportive / Ceremonia de deschidere (Esplanada din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

 

Duminică, 27 mai

13.00 – 17.00: Competiții sportive – finale atletism și Ceremonia de premiere (Stadionul ,,Eugen Popescu” Târgoviște)

13.00 – 17.00: Competiții sportive – finale bocce, baschet și Ceremonia de premiere (Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu” Târgoviște)

13.00 – 17.00: Preliminarii înot (Complexul Turistic de Natație Târgoviște)

 

Luni, 28 mai

09.00 – 13.00: Finale înot (Complexul Turistic de Natație Târgoviște)