Cele mai recente știri

Dragoș Oprea, președintele Comisiei de Masters: „Ne-ar bucura să apară o echipă de polo la Târgoviște”

Dragoș Oprea (50 de ani) este președintele Comisiei de Masters din cadrul Federației Române de Polo, dar și antrenor-jucător al echipei de masters Palestra București. A practicat polo încă de la vârsta de 6 ani și a evoluat de-a lungul carierei pentru un singur club, Rapid. „Primul contact cu acest complex din Târgoviște l-am avut pe 4 decembrie 2016, când am venit cu un meci demonstrativ pe trei paliere, juniori, fete și masters”, ține să precizeze oficialul federal, care a trecut acum la următorul pas, organizarea la Complexul Turistic de Natație a primei competiții oficiale din calendarul Federației Române de Polo, Campionatul Național de Masters.

 

Care ar fi concluziile după Mastersul României la Polo, găzduit de Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

- În primul rând, încercăm să popularizăm acest sport în orașul dumneavoastră, unde aveți cel frumos bazin din țară, unul extraordinar, dotat la standarde internaționale. Apoi, mișcarea de masă este foarte importantă. Cât privește activitatea de polo masters, deja am devenit sparring partner pentru echipele de juniori. Încercăm cu pași mici, de anul viitor, să înființăm o Serie a 2-a la polo, prin care să mixăm activitatea juniorilor, cu cea de masters. Ne dorim să dezvoltăm această mișcare de polo nu doar în București, dar și la Târgoviște. Ne-ar face o mare bucurie să se deschidă aici o secție de polo pe apă, indiferent că vorbim de copii, de juniori sau de seniori. E păcat de această bază sportivă, orașul este superb, eu cred că există potențial și masă de copii pentru o echipă de juniori. Nu văd de ce nu ar exista perspective pentru o dezvoltare a acestui sport la Târgoviște.

Au fost prezente la Târgoviște șase echipe, mai sunt și altele de polo masters în România?

- Mai sunt încă patru echipe: Crișul Oradea, Brenntag București, Masters Water Polo București și Torpi Tg. Mureș. Masters Water Polo este prima echipă fondată în România, în 2002. A fost promotorul mișcării de masters, cu rezultate deosebite, de vreme ce a câștigat campionate europene și a devenit vicecampioană mondială. Încet-încet, s-a ajutat la crearea unor noi echipe de masters, care, la rândul lor, au câștigat titluri europene sau campionate mondiale, ca de exemplu Brenntag București

A reprezentat o surpriză victoria Politehnicii Cluj la turneul de la Târgoviște?

- A fost o surpriză foarte plăcută pentru mișcarea de masters prezența pe primul loc a echipei Poli Cluj, care are în componență jucători foarte buni, experimentați. Este, deocamdată, numai un rezultat preliminar, ca și poziție, pentru că va urma returul, pe care sperăm să-l organizăm în aprilie sau mai. Mulți dintre jucătorii de la masters sunt agrenați ca antrenori, oficiali sau arbitri în cadrul Federației Române de Polo.

La nivelul regulilor, care ar fi diferențele între un joc de polo masters și un joc clasic?

- Una dintre diferențe este că se joacă pe un teren mai mic, de 25 de metri, iar reprizele sunt mai scurte, câte patru de cinci minute. S-a apelat la aceste modificări, pentru că la mișcarea de masters sunt, în general, jucători trecuți de 30 de ani. Aș vrea să mulțumesc pe această cale Primăriei Târgoviște și Complexului Turistic de Natație, pentru deschiderea pe care o manifestă atunci când propunem evenimente de polo!