Cele mai recente știri

„Cupa Chindia poate să ia o amploare extraordinară!”

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița s-a alăturat Primăriei Municipiului Târgoviște și Complexului Turistic de Natație, în organizarea ediției inaugurale a „Cupei Chindia” la minifotbal. 32 de echipe reprezentând școlile și liceele din Târgoviște se vor întrece pe terenurile din incinta Complexului nostru, în perioada 2-19 mai, iar competiția a atras un interes important. O recunoaște inclusiv Octav Constantinescu, inspector de educație fizică și sport în cadrul IȘJ Dâmbovița, încântat de această inițiativă de concurs, dar și de condițiile oferite de Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Domnule inspector, care sunt reacțiile la nivel școlar cu privire la organizarea „Cupei Chindia” la minifotbal, pe terenurile din incinta Complexului Turistic de Natație Târgoviște?

- Participarea e aproape maximă față de numărul instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște, iar asta înseamnă că inițiativa organizării unei asemenea competiții este binevenită. E o perioadă în care Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin Ministerul Educației Naționale, a ajuns la etapele finale ale competițiilor sportive proprii. Este important să rulăm copiii la „Cupa Chindia” și să-i formăm pentru întrecerile sportive de anul viitor. Despre această competiție s-a auzit la nivel înalt, chiar și inspectorul general de specialitate, Alin Călinescu, cunoaște multe detalii. Ideea a prins foarte bine și la nivel ministerial, pentru că se face o bună propagandă sportului școlar și a mișcării în rândul elevilor. Prin factorii implicați și prin mediatizarea responsabilă a competiției, „Cupa Chindia” la minifotbal a găsit pătrundere pe multe canale.

Cum a fost primită competiția la nivelul instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște?

- Ca un bun venit pentru elevi și pentru profesori. Sper să facem o propagandă extraordinară fotbalului juvenil și să atragem cât mai mulți spectatori, dar și antrenori ai cluburilor importante din Târgoviște și din județul Dâmbovița. Prin implicarea Primăriei Municipiului Târgoviște, a domnului primar Cristian Stan, dar și a Complexului Turistic de Natație Târgoviște, „Cupa Chindia” poate să ia o amploare extraordinară și să-și atingă scopul educării prin mișcare. Ca o primă impresie, ideea competiției a provocat mult interes în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Ați fost prezent la tragerea la sorți, când ați vizitat și Complexul Turistic de Natație Târgoviște. Cu ce impresii ați rămas?

- Complexul este superb. Nu exagerez dacă spun că se ridică la un nivel internațional, mondial și chiar olimpic. În special prin bazinul olimpic, care se prezintă la standarde foarte ridicate. Iar prin ideea organizării acestei competiții de minifotbal, obiectivul va deveni și mai cunoscut.