Cele mai recente știri

Concluzia unui uriaș al sportului dâmbovițean, Mihai Stănescu! „Ce am văzut la Târgoviște e extraordinar, acest Complex e sănătate curată”

Am fost vizitați de Mihai Stănescu, unul dintre oamenii simbol ai sportului dâmbovițean, care și-a pus o puternică amprentă asupra vieții sociale din Moreni, unde a profesat vreme de cinci decenii. Chiar dacă a împlinit 75 de ani, Mihai Stănescu a rămas un element activ în peisajul dâmbovițean, recomandat de o pregătire solidă. A absolvit cursurile Facultății de Științe Naturale ale Institutului Pedagogic Constanța, a urmat Facultatea de Biologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dar și Facultatea de Educație Fizică și Sport București. Profesorul Stănescu a ocupat numeroase funcții de conducere, fiind implicat și acum în mai multe proiecte. Ca director al Grupului Școlar Industrial Petrol Moreni, a participat neîntrerupt în campionatele naționale cu grupele de handbal, vreme de peste trei decenii. A înființat aici și un club de fotbal, Petrol Moreni, unde s-au format mulți jucători interesați, printre ei și internaționalul Andrei Ivan, acum la Universitatea Craiova, liderul Ligii 1.

„Nu întâmplător vin aici foarte mulți oameni din Prahova și din alte județe”

„Am venit să văd cum sunteți organizați, pentru că în această toamnă se inaugurează la Moreni un bazin de înot de 25 metri, extraordinar pentru municipiul nostru. De 52 de ani sunt interesat de tot ce înseamnă mișcare sportivă la Moreni, unde doresc ca lucrurile să meargă bine și foarte bine”, și-a motivat vizita distinsul oaspete, impresionat de cele văzute. „Nu mi-am imaginat niciodată că acest Complex de la Târgoviște poate să fie la un asemenea nivel, am rămas încântat. Nu sunt un cunoscător al fenomenului natație, însă eu nu cred că există în România multe asemenea baze sportive și de agrement. Complexul de aici e sănătate curată, și nu doar pentru locuitorii municipiului Târgoviște sau din județul Dâmbovița. Nu întâmplător vin aici foarte mulți oameni din Prahova și din alte județe, pentru că se merită din toată inima”.

„Bazinul Olimpic e curat, bine dotat, impresionant”

Profesorul Stănescu a ținut să vadă în mod deosebit Bazinul Olimpic, pe care l-a etichetat ca fiind SPLENDID. „E curat, bine dotat, impresionant. M-am bucurat să văd înotând copii de toate vârstele, chiar dacă sunt în continuare probleme de izolare. Felicitări tuturor, inclusiv primarului de la Târgoviște, Cristian Stan, pentru acest Complex minunat, pe care l-ați adus la standarde înalte. Am 75 de ani și în sport sunt de peste 40 de ani, nu mă încântă așa, orice. Însă, ce am văzut aici, e extraordinar! Jos pălăria pentru organizarea deosebită, realizată de sub comanda unui manager competent, Ciprian Prisăcaru, care s-a înconjurat de oameni aleși pe sprânceană! Scrieți de zece ori cu litere mari ADMIRABIL!”.