Cele mai recente știri

Bogdan Văleanu, impresionat de Complexul Turistic de Natație: „Autoritățile din Târgoviște au realizat o investiție minunată”

Bogdan Văleanu este unul dintre cei mai apreciați antrenori de înot din România. Valoarea o certifică inclusiv rezultatele înregistrate la ultima ediție a Campionatului Național de copii, dar și de cadeți, unde Clubul Sportiv al Armatei Steaua București s-a clasat pe locul 1 la ambele categorii. O adevărată performanță, despre care titratul antrenor stelist a vorbit pentru site-ul nostru (www.complexturisticnatatietargoviste.ro). Bogdan Văleanu s-a declarat impresionat de condițiile pe care le oferă Complexul Turistic de Natație, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Târgoviște, unde a ales să pregătească elita clubului Steaua, în cadrul unui cantonament centralizat.

 

„Sportivilor mei le place să se antreneze pe toate distanțele, pe toate procedeele”

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este numărul 1 în România la nivel de copii și cadeți. Care este secretul unei asemenea performanțe?

- Ne antrenăm responsabil și încercăm să urmăm o linie metodică foarte bine stabilită. Grupele sunt organizare cât se poate de omogen, din punct de vedere al nivelului de antrenament, dar și al categoriei de vârstă. Copiii sunt foarte implicați, iar eu încerc să-i modelez cât se poate de bine. Ei muncesc cu seriozitate în fiecare zi, nu lipsesc de la bazin, le place ceea ce fac. Se străduiesc să fie sportivi compleți și nu se axează pe un procedeu sau două, pe distanță scurtă sau distanță lungă. Le place să se antreneze pe toate distanțele, pe toate procedeele, pentru că la vârsta aceasta, până în juniorat, noi nu ne specializăm pe o anumită distanță. Eu sunt de părere că la categoriile copii trebuie să îi dezvolți multilateral, în cât mai multe sporturi, pe cât mai multe ramuri, astfel încât să scoți un atlet complet. Copiii nu trebuie obosiți de la vârste mici doar pe specific înot, e de preferat să-i scoți din această rutină.

Un singur antrenament, la ora 6.00 dimineața

Optați pentru un singur antrenament pe zi sau efectuați mai multe?

- Noi facem un singur antrenament de două ore, de luni și până sâmbătă, însă foarte de dimineață, adică la ora 6.00. Este un efort să te trezești la ora 5, mai ales pentru sportivi, dar aceea este disponibilitatea bazinului. Copiii au apoi o zi întreagă la dispoziție să se ocupe de școală. Facem și pregătire fizică generală, însă doar exerciții cu propria greutate a corpului. Noi nu le impunem sportivilor greutăți suplimentare și nici nu-i forțăm cu elemente de sală la această vârstă.

Cum v-ați simțit la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație?

- Copiii adoră bazinul de la Târgoviște, iar pe această cale țin să-i felicit pe toți cei implicați! Autoritățile locale au realizat o investiție minunată, una dintre cele mai frumoase baze sportive din țară, cu un bazin olimpic foarte curat, spațios, bine îngrijit. Am fost primiți cu respect la Târgoviște și am remarcat că sunteți foarte bine organizați. Îmi doresc să revenim cât mai curând.