Cele mai recente știri

Apar talente! Andreea Olteanu, triplă medaliată la primul concurs de înot

Andreea Olteanu trădează o maturitate peste cei 14 ani ai săi. Vorbește echilibrat, are o viață organizată, dar și obiective îndrăznețe. E genul de sportiv inteligent, pasionat și muncitor, așa cum și-ar dori orice antrenor. Andreea a progresat rapid, într-un interval scurt de timp. Nici măcar ea nu s-a așteptat ca la primul său concurs, „Cupa Someș”, desfășurat la Beclean, în județul Bistrița-Năsăud, să urce pe podium. Și nu o dată, de trei ori, în probele de 100 m liber, 100 m spate și 100 m bras.

 

Andreea, cum a început povestea înotului pentru tine?

- Am vrut să practic înotul, iar primul meu antrenor mi-a spus că am potențial. M-a sfătuit să-mi caut pe altcineva, care să mă îndrume spre marea performanță. Tatăl meu a vorbit cu antrenorii actuali, Octavian Postolache și Anca Pătrășcoiu, care mi-au cerut să dau o probă, să vadă cum înot. Așa am ajuns în echipa Contratimp. Acum înotul face parte din viața mea, nu știu cum aș putea trăi fără el. Vin zilnic la antrenament, nu mai pot fără. Iar proba mea preferată este 50 m bras, însă trebuie să înot toate procedeele, pentru a progresa.

Cum decurge programul zilnic?

- Mă trezesc în fiecare dimineață la ora 4.30 și plec la Câmpina, unde am un antrenament de două ore. Revin la Târgoviște, merg la școală după-amiaza, iar seara când ajung acasă, mă apuc de teme.

Mai ai și timp liber?

- Nu foarte mult, dar am și timp liber, mi-ajunge.

Dar alte pasiuni în afara înotului?

- Prima mea pasiune a fost desenul, după care a apărut înotul și m-am focusat foarte mult pe el, nu mai am timp pentru desen.

Câți kilometri înoți zilnic?

- Depinde de antrenament, dar ca o medie, înot 3,5 kilometri într-o zi.

La primul tău concurs, „Cupa Someș”, ai fost triplă medaliată cu bronz. Anticipai un debut așa de frumos, promițător?

- Sincer, nu mă așteptam. Mă gândeam că e un concurs de început și nu voi ajunge să câștig o medalie. Când am urcat pe podium am simțit un gol în stomac, foarte mult entuziasm. Am fost foarte bucuroasă când am aflat că o să urc pe podium și la alte probe. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale părinților și antrenorilor mei, care îmi dau puterea să nu renunț, să merg mai departe atunci când dau de greu.