Cele mai recente știri

Alin Grigore, secretarul general al Federației Române de Lupte: „Anticipăm o competiție extrem de valoroasă și de atractivă”

Alin Grigore, fost campion balcanic și multiplu campion național, ocupă acum poziția de secretar general al Federației Române de Lupte. După o lungă perioadă de așteptare, competițiile oficiale se vor relua la sfârșitul acestei  săptămâni prin Campionatul Național de Lupte pe Plajă (cadeți, juniori, seniori), găzduit în premieră la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație. Un moment important pentru luptele din România, după cum a transmis secretarul general, într-un interviu acordat site-ului nostru. Un moment important și pentru noi, onorant chiar, de a primi spre organizare cea mai extinsă competiție de lupte pe plajă din calendarul federal. 

 

Domnule Alin Grigore, cum a apărut alegerea de a organiza Campionatul Național de Lupte pe Plajă la Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

- Acum ceva timp am vizitat alături de maestrul Cornel Cornea baza de la Târgoviște și doar am așteptat o oportunitate de a organiza la dumneavoastră un campionat național. Ne este foarte la îndemână această locație, municipiul Târgoviște este aproape de centrul țării și are tradiție în lupte. Toate acestea au concurat la alegerea de a organiza la Complexul Turistic de Natație prima competiție specifică pentru anul 2020 a Federației Române de Lupte. Vreau să mulțumesc conducerii municipiului Târgoviște, conducerii Complexului Turistic de Natație, dar și structurilor locale afiliate, pentru sprijinul pe care îl acordă în vederea organizării acestei competiții!

 

„Este foarte important că putem să reluăm competițiile la lupte”

 

Care va fi nivelul de participare, ținând cont că sportivii și antrenorii sunt obligați să efectuează testul Covid-19?

- Pentru noi este foarte important că putem să reluăm competițiile la lupte. Dacă nu avem un obiectiv competițional, este foarte greu să ne motivăm sportivii. Estimăm o participare extrem de valoroasă, chiar dacă nu la fel de numerică, așa cum ar fi fost în condițiile normale. Vor fi prezenți la Târgoviște cei mai buni sportivi ai României la lupte pe plajă, iar România are câțiva campioni mondiali la această disciplină. Anul trecut a adus prima medalie pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în cadrul Jocurilor Mondiale pe Plajă de la Doha. Vor și sportivi care au performat în luptele libere sau în luptele greco-romane. Anticipăm o competiție extrem de valoroasă și extrem de atractivă, din toate punctele de vedere. Până acum sunt înscriși aproximativ 200 de sportivi, însă, cred că prezența va fi puțin mai numeroasă. Eu vorbesc în condițiile normale, în care toată lumea va ieși bine la teste.